Οι εκπλήξεις αυτών των εκλογών

0
Community vote question mark and voting questions concept as diverse multicultural hands holding blank papers casting ballots at a polling station as voter confusion with 3D illustration elements.

Οι δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου δεν μοιάζουν με καμιά άλλη πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Το πρώτο διαφορετικό δεδομένο είναι ότι συμμετέχουν λίγες παρατάξεις, μόνο 5 όταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στο παρελθόν οι παρατάξεις ήταν 8, ή ακόμα και 10.

Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι υπήρξε ολική ανακατανομή των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του 2019 εξαφανίστηκαν και δημιουργήθηκαν νέες, Οι σταθερές Λαϊκή Συσπείρωση και Νέα Δύναμη είναι και πάλι εδώ.

Το τρίτο είναι η πρωτοφανής τοξικότητα μεταξύ της παράταξης Βρεττού και Ηλιάδη.

Και οι δύο αυτές παρατάξεις επένδυσαν σε πρακτικές και ρητορική μίσους. Και οι δύο αυτές παρατάξεις επένδυσαν σε ανθρώπους οι οποίοι ίσως και να ελέγχονται για πολλές πράξεις τους στην προσωπική και δημόσια ζωή.

Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ένας άνθρωπος που είναι αδιαμφισβήτητα έντιμος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο που παρουσιάζει κάθε τέσσερα χρόνια. Λέει αλήθειες ο Παναγιώτης, αλλά δεν πείθει και θα έπρεπε να το έχει αντιληφθεί.

Δύο παρατάξεις θα είναι οι εκπλήξεις αυτών των εκλογών και θα είναι σε βαθμό που κανείς δεν είχε υπολογίσει.

Ο διαχρονικός Βασίλης Τοπαλιανίδης με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε αυτές τις εκλογές δεν θα αντιμετωπιστεί μόνο ως κομμουνιστής. Γι’ αυτό και θα κάνει τη μια μεγάλη έκπληξη καταγράφοντας σημαντική αύξηση των ποσοστών του. Πόση θα είναι αυτή; Μέχρι την ώρα της κάλπης θα είναι αδιευκρίνιστη. Ο γιατρός ακόμα και αν κινείται στα στενά όρια των γραμμών του ΚΚΕ χαίρει εκτίμησης. Θα πάει καλά.

Η παράταξη ΑΞΙΑ και ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος θα είναι η άλλη μεγάλη έκπληξη των εκλογών. Ανέδειξε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με κοσμιότητα που παραπέμπει σε πολιτικό πολιτισμό από το μέλλον. Ο Αναγνωστόπουλος δύο μέρες πριν τις εκλογές ξεφυτρώνει πλέον παντού.

Στις εκλογές αυτές υπάρχουν εκτιμήσεις που μιλούν για δύο σημαντικές ανατροπές.

Ο δεύτερος γύρος είναι δεδομένος. Αυτό δεν αλλάζει. Η παράταξη Ηλιάδη δεν θα είναι η δεύτερη των εκλογών. Την Κυριακή το βράδυ τα λέμε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here