Ντροπή: άρθρο φωτιά του Κώστα Παπακώτση

0

Ο Κώστας Παπακώτσης είναι Διευθυντής στο Λύκειο Ολυμπιακού Χωριού και ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Με αφορμή την πτώση του ταβανιού στο 26 και 29 Δημοτικό Σχολείο Ολυμπιακού Χωριού, ο κ. Παπακώτσης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο facebook που δυστυχώς αποτυπώνει την αλήθεια όπως δεν θέλει να την ακούει η αυλή και οι αυλικοί του δημαρχιακού μεγάρου.

Η ανάρτηση του κ. Παπακώτση:

Το 26ο και το 29ο Δημοτικό Σχολείο  του Δήμου Αχαρνών που έπεφταν σοβάδες στους διαδρόμους τους και  για τα οποία συζητά σήμερα το πανελλήνιο κι από τύχη γλιτώσαμε την τραγωδία, είναι τα ίδια σχολεία όπου προεκλογικά έκανε  φιέστα σκίζοντας τα ιμάτιά της η νυν  Δημοτική αρχή.  

Κι αφού εκλέχτηκε, απέδειξε περίτρανα με την αδιανόητη αμέλειά της, ότι τη μέριμνα για την επικοινωνία και τον θώκο, την έβαλε πάνω από την ασφάλεια των ανηλίκων παιδιών των  πολιτών. 

Με επανειλημμένα έγγραφα οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες, ζητούν απεγνωσμένα από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου που  είναι οι κατά νόμον αρμόδιες, την αποκατάσταση κτιριακών ζημιών και  επικίνδυνων βλαβών, ενώ οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών έχουν επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα των σχολείων. 

Όλοι μαζί , έχουμε προειδοποιήσει από καιρό για τις επικίνδυνες καταστάσεις στα σχολεία, που έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα και όχι παρατημένες υποθέσεις. 

Οι επιλογές της Δημοτικής Αρχής στα ζητήματα της παιδείας είναι τραγικές. 

Το κοινωνικό φροντιστήριο που θα μπορούσατε να το στεγάσει όπως όλοι οι δήμοι της επικράτειας σε ένα δημόσιο σχολείο εντελώς δωρεάν, το στέγασε σε κτίριο ιδιώτη,  με τρομακτικά έξοδα που πληρώνει ο πολίτης.

Αλήθεια, πόσες κτιριακές βλάβες σαν αυτή που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή και την ασφάλεια μικρών παιδιών στο 26ο και 29ο Δημοτικό Σχολείο, θα είχατε αποκαταστήσει με αυτά τα χρήματα;

Ντροπή.

Κώστας Παπακώτσης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here