Σπύρος Βρεττός – Χάρης Δαμάσκος: τρέχουν και δεν φτάνουν λόγω Πατούλη

0

Τρέχουν και δε φτάνουν Βρεττός, Δαμάσκος και οι υποψήφιοι του Πατούλη από το Μενίδι. Τις τελευταίες ημέρες οι υποψηφιότητες με τον Πατούλη από το Μενίδι έδιναν και έπαιρναν. Φωτογραφίες, χαμόγελα, εκδηλώσεις, θερμά λόγια, αγάπες, έρωτες ήταν όλα μέρος ενός περίπου αστείου ή κατασκευασμένου πολιτικού σκηνικού με επίκεντρο τον Γιώργο Πατούλη.

Ο Σπύρος Βρεττός αρχικά ήθελε να έχει στον Πατούλη έναν πολύ δικό του άνθρωπο.
Για το λόγο αυτό ώθησε σε υποψηφιότητα την κουμπάρα του και άμεση συνεργάτιδά του, δικηγόρο Βίκυ Καβαλλάρη η οποία λίγες ημέρες πριν είχε πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση σε κτήμα της οδού Πάρνηθος παρουσία του Γιώργου Πατούλη, Βορίδη, Πέτσα κ.λπ.

Ο Χάρης Δαμάσκος από την άλλη γνωστός για τις κινήσεις του όλα τα χρόνια στην πολιτική, που αποσκοπούν στην εξασφάλιση του μέγιστου προσωπικού οφέλους με το μικρότερο δυνατό κόστος, αποφάσισε με τη μέθοδο «στρίβειν δια του αρραβώνος» να κατεβάσει υποψήφιο το αδερφό του Δημήτρη Δαμάσκο στην Περιφέρεια επίσης με τον Πατούλη Η επιλογή αυτή του Δαμάσκου έγινε προκειμένου να μην έρθει σε ρήξη με τον δήμαρχο Αχαρνών, που έχει την κυβερνητική στήριξη ενώ ο ίδιος είναι επι της ουσίας κυβερνητικό στέλεχος. Η κίνηση αυτή του Δαμάσκου έγινε με την υπόσχεση στήριξης του Βρεττού στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και αντίστοιχα με τη στήριξη Βρεττού στον Δημήτρη Δαμάσκο στις περιφερειακές.

Τα πράγματα όμως τώρα περιπλέκονται.
Ο Βρεττός, ο οποίος είχε άμεση και στενή επαφή με Πατούλη, τώρα θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσει τη στάση του. Όπως όμως έχει μάθει να κάνει ως τώρα, το συμφέρον του θα δει. Και γι’ αυτό θα πουλήσει χωρίς δεύτερη σκέψη τον Πατούλη μπροστά στις εντολές Μητσοτάκη.

Ο Χάρης Δαμάσκος, ο οποίος αφανώς πήγε να παίξει ένα έξυπνο πολιτικό παιχνίδι χωρίς ρίσκο για τον αδερφό του, πιάστηκε από τη μύτη όπως τα έξυπνα πουλιά.

Από την άλλη η Κοσμίδη, δεν άφηνε την ευκαιρία για φωτογράφηση και άλλα πολλά με Πατούλη. Γνωστές οι υπερβολές της. Μέχρι και στο γραφείο της τον ανάγκασε να παραβρεθεί στα εγκαίνια. Τι θα λέει τώρα η Κοσμίδη;

Ο Αναγνωστόπουλος, αν και τοποθετείται στους εκ κεντροδεξιάς προερχόμενους υποψηφίους δημάρχους, στα πηγαδάκια που συμμετείχε δεν δίσταζε να δηλώνει την αντίθεσή του σε όλο αυτό το γαϊτανάκι κομματικών και λοιπών υποψηφιοτήτων οπότε μάλλον του είναι αδιάφορη η όλη εξέλιξη.

Το ίδιο και ο Ηλιάδης ο οποίος είχε από καιρό στραφεί στη στήριξη από τον συριζαικό μηχανισμό.

Οι λοιποί υποψήφιοι με τον Πατούλη, δηλαδή Πέτρος Μαρίνης, Γιάννης Μουστακάτος, μάλλον θα αποχωρήσουν από την παράταξη και θα κάνουν ότι πει το κομμά.

Η Γεωργία Βλάχου θερμή υποστηρίκτρια του σημερινού Περιφερειάρχη είναι σε πολύ δύσκολη προσωπική θέση.
Η Μαρία Ναυροζίδου καλύτερα να κάτσει σπίτι της. Δεν της βγαίνει τίποτα τελευταία, οπότε ας μείνει στο σύλλογο τριτέκνων που επιτελεί έργο.

Το ανακάτεμα της τράπουλάς από τον Μητσοτάκη, θα αποκαλύψει τις αμιγώς προσωπικές στρατηγικές των εδώ υποψηφίων οι οποίοι θα πρέπει κάποιοι να ξαναβγάλουν φωτογραφίες με τον Χαρδαλιά και να αναπροσαρμόσουν το παραμύθι τους για την αγάπη στον τόπο αλλάζοντας απλά το όνομα του υποψηφίου Περιφερειάρχη. Άλλωστε, πόση σημασία έχει για αυτούς;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here