Οι τρείς μονομάχοι των Αχαρνών

0

Περιμένετε να σας πούμε ότι στους τρεις μονομάχους εκλογών είναι ο Βρεττός;

Όχι, ο Βρεττός είναι ο μόνος που δεν θα μονομαχήσει στην πρώτη Κυριακή των εκλογών. Περιμένει τον 2ο της πρώτης Κυριακής για να μπουν στο καναβάτσο στις 15 Οκτωβρίου.

Το εκλογικό ενδιαφέρον της πρώτης Κυριακής είναι μεταξύ Ηλιάδη – Αναγνωστόπουλου – Τοπαλιανίδη, γιατί το εκλογικό σκηνικό είναι ρευστό.

Οι έρευνες είναι γνωστές στα εκλογικά επιτελεία των παρατάξεων.

Ο Βρεττός θα είναι πρώτος την πρώτη Κυριακή των εκλογών και σε καμία περίπτωση δεν επιτυγχάνει εκλογή από την πρώτη Κυριακή που το επιθυμούσε διακαώς για να αποφύγει τη δυσαρέσκεια περίπου 100 υποψηφίων του που η σταυροδοσία θα τους αφήσει εκτός εκλογής.

Το πρόβλημα του Βρεττού είναι ότι δεν ξέρει ποιος θα είναι ο δεύτερος στις 8 Οκτωβρίου και αυτό τον δυσκολεύει στην στρατηγική του.

Να δούμε πως έχουν τα πράγματα.

Ο θεωρητικά δεύτερος Χρήστος Ηλιάδης ποντάρει στην υπέρμετρη διαφήμιση που χρηματοδότησε όλο το προηγούμενο διάστημα και στο γεγονός ότι είναι η μόνη παράταξη της αντιπολίτευσης με πλήρες ψηφοδέλτιο. Αυτό από μόνο του είναι ικανή προϋπόθεση για  να του εξασφαλίσει περισσότερες ψήφους και να του δίνει προβάδισμα.

Το γκελ του Χρήστου Ηλιάδη με την παράταξη «ΑΧΑΡΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» όμως στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης δεν φαίνεται να είναι τόσο ισχυρό που να δημιουργεί καταστάσεις ανατροπής.  Η παράταξη Ηλιάδη έχει δυναμική παρουσία στον ποντιακής καταγωγής κόσμο της πόλης και από το πόσο θα διεισδύσει εκεί, θα κριθούν πολλά. Δυναμική παρουσία έχει και σε όσους συνδέονται με τον Αχαρναϊκό ο Χρήστος Ηλιάδης γκρεμίζοντας ένα κάστρο που προσπαθούσε να κερδίσει ο Βρεττός με ψέμματα και υποσχέσεις. Αν και με σοβαρά μειονεκτήματα η παράταξη Ηλιάδη, είναι σε πρώτη ανάγνωση ο πιο ισχυρός αντίπαλος Βρεττού.

Ο Αναγνωστόπουλος με την παράταξη «ΑΞΙΑ» είναι ιδιαίτερη περίπτωση υποψηφιότητας. Δύσκολα μπορεί κάποιος να διαβάσει τα δεδομένα αυτής της υποψηφιότητας. Κόντρα στις φήμες, τελικά κατέβασε παράταξη, αν και από όσο αντιλαμβανόμαστε χωρίς πλήρες ψηφοδέλτιο. Ο Αναγνωστόπουλος πλασάρει το τεχνοκρατικό του υπόβαθρο και ένα πρόγραμμα που δείχνει να διαφοροποιείται από όσα είχαν ακουστεί έως σήμερα. Σε όλες τις μετρήσεις φαινόταν ψηλά για μια υποψηφιότητα χωρίς στηρίξεις.  Η αποχώρηση της Κοσμίδη ευνοεί τον Αναγνωστόπουλο ακόμα και με το δεδομένο ότι οι περισσότεροι υποψήφιοί της έφυγαν για Ηλιάδη.

Η μείωση των υποψηφίων παρατάξεων σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ευνοεί τον Βασίλη Τοπαλιανίδη και την «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Ο Τοπαλιανίδης θα ψηφιστεί από δημότες που επιθυμούν ψήφο διαμαρτυρίας και εύκολα θα τη δώσουν σε έναν άνθρωπο που τουλάχιστον έχει την καλή έξωθεν μαρτυρία και πέραν των κομμουνιστών.

Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, συνεπής σε όσα λέει όλα τα χρόνια έχει πλέον πάψει να πείθει. Κούρασε. Το ποσοστό του θα είναι μικρό, αλλά θα παραμένει πάντα στις καρδιές μας ως «το παλικάρι του λαού»

Εν κατακλείδι, ο Ηλιάδης έχει ένα προβάδισμα δεύτερης θέσης που όμως δεν είναι εξασφαλισμένο. Στις επόμενες 40 ημέρες μπορούν να αλλάξουν πολλά.

Ο Βρεττός, ο οποίος περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής εύχεται στη δεύτερη Κυριακή να βρεθεί αντιμέτωπος με έναν συγκεκριμένο από τους τρεις μονομάχους. Είναι συγκεκριμένος ο υποψήφιος που επιθυμεί, γιατί μόνο αυτόν μπορεί να κερδίσει. Με τους άλλους χάνει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here