Ο Βρεττός έπιασε ταβάνι και άρχισαν μαχαιρώματα;

0

Λίγο η θερινή ραστώνη, λίγο που ο κόσμος βαρέθηκε τις απανωτές εκλογές,  έχουν δώσει τη δυνατότητα στον νυν Δημαρχο Σπύρο Βρεττό να θεωρεί ότι το εκλογικό σκηνικό τον ευνοεί.

Επιδόθηκε ωστόσο τις τελευταίες ημέρες σε ένα μπαράζ ανακοίνωσης υποψηφίων θέλοντας να δείξει επικοινωνιακά ότι είναι ακλόνητο φαβορί.

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι από τους υποψηφίους θέλησαν να συνταχθούν μαζί του, γιατί τον θεωρούν φαβορί. Αλλά αυτός θα είναι και ο φόβος τους σε λίγο για το αν θα εκλεγούν οι ίδιοι.

Υπάρχει στην οικονομία ένα όρος που λέγεται “οριακό προϊον”. θα τον ξέρει καλά αυτόν τον οικονομικό όρο ο μετρ των οικονομικών του Δήμου Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός. 

Με απλά λόγια οι νέοι υποψήφιοι του Βρεττού δεν του προσθέτουν τίποτα πια εκλογικά. Η δεξαμενή Βρεττού στην κοινωνία της πόλης έχει γεμίσει και οι υποψήφιοι του θα αρχίσουν πλέον να μαζεύουν σταυρούς ο ένας από τον άλλον. Εκεί να δεις μαχαιρώματα ενδοπαραταξιακά.  Θα υπάρξει ένα είδος εκλογικού κανιβαλισμού εντός της παράταξης Βρεττού. Υπάρχουν τουλάχιστον 60 υποψήφιοι που θεωρούν ότι θα είναι εκλεκτοί του λαού. Αλλά οι θέσεις στο καλό σενάριο επανεκλογής του Βρεττού είναι μόνο 23.

Τον νοιάζει αυτό τον Βρεττό;

Δεν τον νοιάζει γιατί επιδιώκει εκλογή πρώτου γύρου, σενάριο απίθανο με τα σημερινά δεδομένα και ο ίδιος το ξέρει γιατί έχει στα χέρια του μετρήσεις. Ελάχιστη σημασία για τον ίδιο τον Βρεττό έχει ποιοι υποψήφιοί του θα εκλεγούν. 

Ο Βρεττός θα έχει σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης των δικών του υποψηφίων μεταξύ πρώτη και δεύτερης Κυριακής. Θα τρέχει να πείσει τις άλλες παρατάξεις να τον στηρίξουν (πλην του δεύτερου) αλλά θα πρέπει να γίνει πειστικός πουλώντας παραμύθια περί αξιοποίησης στους δικούς του υποψήφιους από που βρέθηκαν στην 24η θέση και κάτω, οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι δεν εκλέγονται. 

Μαρία Μπούκη, Γιάννης Νίκας, Έφη Τόκα, Γιάννης Αβραμίδης, Κώστας Ρούσσας, Αντώνης Γκίκας, Καίτη Κοχλιού, Αγγελική Ζαχαριάδη, Σπύρος Κατσούρος, Κώστας Αμπαρτζάκης, Σπύρος Βάθης, Γιάννης Μίχας, είναι παραδείγματα ανθρώπων που θεωρούν ότι μπορούν να εκλεγούν, αλλά ελάχιστοι από αυτούς θα τα καταφέρουν.

Δεν συζητάμε για άλλους υποψήφιους αν έχουν τύχη. Καμία τύχη δεν έχουν και ας το δεχτούν από τώρα για να είναι χαλαροί και στις διακοπές τους. Αν μπήκαν στο ψηφοδέλτιο γιατί έχουν κάνει κάποιο άλλο deal με τον Βρεττό είναι άλλο θέμα. 

Υποψήφιοι όπως η Αναστασία Σιδέρη, Σοφία Παρθενίου, Γεωργία Ανδρικοπούλου, Κώστας Σαββίδης, Μαρία Καττή, Ελένη Γκέρτσου, Σοφία Καβαζίδου, Ελένη Ζερζελίδου κ.α. μόνο με θαύμα θα εκλεγούν. 

Ο Βρεττός είναι έμπειρός και τα γνωρίζει όλα αυτά. Προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις μετά την πρώτη Κυριακή.

Αλλά για όσους ξέρουν πόσα έχουν ποντάρει αρκετοί υποψήφιοί τους στην εκλογή τους, δύσκολα θα μπορεί να μαζέψει το κύμα δυσαρέσκειας που θα δημιουργηθεί στους αποτυχόντες να εκλεγούν.

Είδωμεν

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here