Όταν έχεις χάσει την μπάλα

0

Ο σεξισμός αφορά και τους άντρες…

σεξισμός (ο) η συμπεριφορά που βασίζεται στην πεποίθηση, ότι ένα από τα δύο φύλα είναι κατώτερο από το άλλο·

σεξισμός (ο) ουσ. [ <γαλλ. sexisme < sexe ( = φύλο)] αντίληψη, νοοτροπία διακρίσεων εις βάρος κάποιου, με βάση το φύλο του ||

Πριν λίγες ημέρες η κα Κοσμίδη έκανε επίθεση στον Βρεττό για αφίσα καλλιτεχνικού γραφείου, κατηγορώντας τον ότι  «Είναι ντροπή η αφίσα αυτή να έχει την σφραγίδα του Δήμου Αχαρνών» και ότι «προωθεί μια κατάφορα σεξιστική εικόνα»

Δάσκαλε που δίδασκες

Η Υποψήφια Δήμαρχος Ευρώπη Κοσμίδη το τελευταίο διάστημα πρέπει να έχει καθίσει πολλές φορές στον καθρέφτη της και λέγοντας: «πόσο ανόητα φέρθηκα»! Η επιλογή της να αφήσει την Περιφέρεια Αττικής αποδείχτηκε εντελώς πρόχειρη. Παρασύρθηκε από το γεγονός ότι ο Πατούλης την είχε επί της ουσίας βάλει στον πάγο,δίνοντας της αρμοδιότητες χωρίς ουσία. Δεν είναι τυχαίο, ότι παρά τα παρακάλια της προς εκείνον δεν την έκανε ποτέ αντιπεριφερειάρχη.

Ο Πατούλης ήθελε να την ξεζουμίζει εκλογικά χωρίς να της δώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες, εξαιτίας όσων είχαν έρθει στα αυτιά του για συμπεριφορές απαράδεκτες απέναντι σε υπαλλήλους και εργολάβους.

Τελικά η κυρία Κοσμίδη εγκλωβίστηκε στην επιλογή της και τώρα τρέχει να αποδείξει ότι μπορεί.

Οι σεξιστικές και επικίνδυνες υπερβολές της κας Κοσμίδη

Το πρόβλημα είναι προς τα έξω βγαίνει το άγχος της και προκειμένου να κερδίσει τα λίγα λεπτά δημοσιότητας κάνει δηλώσεις που την εκθέτουν.

Η κυρία Κοσμίδη έχει αποφασίσει να τονίσει επικοινωνιακά ως προσόν, το γεγονός ότι είναι γυναίκα. Το κάνει όμως αυτό προσβάλλοντας και υποτιμώντας το γυναικείο φυλο.

Στην τελευταία της αλλοπρόσαλλη ανάρτηση οι αναφορές με σεξιστικό περιεχόμενο και υποτιμητικές φράσεις για το γυναικείο φύλο ξεπερνούν τα όρια. Η ίδια μέσω συνδέσμου της προσπάθησε να προωθήσει την ανάρτηση της ως δήθεν διαφορετική στο Πρώτο Θέμα και σε άλλες εφημερίδες ,και όντως αναπαράχθηκε με τον υποτιμητικό και δηκτικό τίτλο: «Το τερμάτισε η Κοσμίδη».

Με αυτές τις αναρτήσεις ο πολιτικός διάλογος στο Δήμο Αχαρνών υποβαθμίζεται. Η κυρία Κοσμίδη αν νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσει γυναίκες μάλλον πλανάται.Ίσως έλξει ανθρώπους που για το γυναικείο φύλο τρέφουν αισθήματα αμιγώς σεξιστικού χαρακτήρα. Ίσως.

Αλλά νομίζει κανείς ότι αυτός είναι ο σκοπός της;

Η κα Κοσμίδη έχει επιλέξει έναν ολισθηρό δρόμο προβολής της και θα το πληρώσει. Το πρώτο λάθος της μη καθόδου στην Περιφέρεια ας μην προσπαθήσει να το διορθώσει με απανωτά λάθη. Υπάρχει καιρός για τον ίσιο δρόμο.

Το πιο σοβαρό όμως σχόλιο έγινε από κάποιον αναγνώστη:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here