Ποιοι μένουν ΕΚΤΟΣ από την παράταξη Βρεττού;

0

Θυμάστε το παιδικό  παιχνίδι «μουσικές καρέκλες»;

Οι καρέκλες πρέπει να είναι μία λιγότερη από τον αριθμό των παικτών Οι παίκτες στέκονται σε ένα κύκλο γύρω από τις καρέκλες. Μόλις αρχίσει η μουσική οι παίκτες αρχίζουν να προχωρούν γύρω από τις καρέκλες. Μόλις η μουσική σταματήσει, οι παίκτες πρέπει να καθίσουν σε μία καρέκλα. Αυτός που θα μείνει όρθιος, φεύγει από το παιχνίδι.

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε η αγωνιώδης απορία υποψήφιας δημοτικής συμβούλου της παράταξης του Βρεττού προς τον Μιχάλη Βρεττό, αν θα την ψηφίσει.

Το ερώτημα. κρύβει τον φόβο των νέων υποψήφιων ότι δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την «φήμη και πελατεία» των παλαιών.

Μέχρι σήμερα, έχουν εμφανιστεί 7 παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τις θέσεις τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Θεωρητικά η παράταξη του Δημάρχου έχει την παράσταση νίκης στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Το ψηφοδέλτιο του Βρεττού είναι σχεδόν συμπληρωμένο και ίσως απομένουν λίγες θέσεις κενές ακόμα. Τα δεδομένα για όσους έχουν γνώση των συσχετισμώv έχουν ως εξής.

Αν εκλεγεί Δήμαρχος ο Βρεττός, η παράταξή του θα έχει 23 δημοτικούς Συμβούλους στο επόμενο συμβούλιο.

Δηλαδή, από τους 99 θα εκλεγούν οι 23!!!!

Σε αυτούς τους 23 πρέπει να υπολογίσουμε τους 18 είναι από σήμερα γνωστοί και σχεδόν με ελάχιστές πιθανότητες να εισχωρήσει κάποιος ανάμεσά τους. Το πολύ πολύ η σειρά των ψήφων να αλλάξει ανάλογα με το ποιος έκανε τα περισσότερα και καλύτερα ρουσφέτια όλα αυτά τα χρόνια!

Για τις υπόλοιπες 5 θέσεις θα γίνει κυριολεκτικά σφαγή από 80 υποψηφίους.

Και εκεί που αρχικά κάποιοι σκέφτονταν ότι εκλέγεται 1 στους 4, έρχεται να τους προσγειώσει η πραγματικότητα αφού από 80 υποψηφίους ΜΟΛΙΣ 5 θα εκλεγούν, δηλαδή 1 στους 16!

Και το ερώτημα που τελικά γίνεται ακόμα πιο έντονο είναι: Όλοι αυτοί οι 80 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον Βρεττό πιστεύουν ότι θα εκλεγούν ή απλά δεν έχουν καταλάβει ότι χρησιμεύoυν μόνο για να πάνε ψηλότερα σε σταυρούς οι σημερινοί σύμβουλοι που γνωρίζουν καλά το παιχνίδι;

Βέβαια ο Βρεττός χρησιμοποιεί  το «τυράκι» που λέγεται περίπτωση Νίκα –Μίχα: οι εν λόγω κύριοι δεν έχουν εκλέγει ΠΟΤΕ, παρόλα αυτά ο Δήμαρχος ακυρώνοντας την λαϊκή δημοκρατική εντολή τους έχει δώσει θέσεις ευθύνης.

Απλά να υπενθυμίσουμε στους υποψηφίους ότι αυτό δεν θα υπάρξει σε αυτήν την δημοτική περίοδο καθώς έχει αλλάξει ο εκλογικός νόμος, αρά ο Βρεττός δεν θα μπορεί να κάνει τα «ρουσφέτια» δίνοντας θέσεις σε μη εκλεγμένους.

ΑΡΑ εκλέγονται π.χ. 23 και ήδη οι 18 έχουν καταλάβει κατά μεγάλο ποσοστό τις θέσεις τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here