Σε δίκη δύο άτομα για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα

0

Εντοπίστηκαν, πέντε χρόνια μετά, οι δράστες του θανάσιμου τραυματισμού από αδέσποτη σφαίρα του μικρού Μάριου στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι. Τι αναφέρει το δικαστικό βούλευμα.

Πέντε χρόνια μετά τον θανάσιμο τραυματισμόαπό αδέσποτη σφαίρα του 11χρονου Μάριου Σουλούκου στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι μόλις λίγα μέτρα μακριά από την δασκάλα μητέρα του, οι αρχές εντόπισαν τους δράστες της τραγωδίας και τους παραπέμπουν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μετά από επί σειρά ετών έρευνα για την τραγωδία με το 11χρονο αγόρι, οι δύο άντρες που αρχικά είχαν κληθεί σε ανάκριση πλην όμως δεν υπήρχαν στοιχεία που να “δένουν” την υπόθεση, πλέον καλούνται να λογοδοτήσουν για κακουργηματική ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Και οι δύο κατηγορούμενοι, το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2017 οπότε ο Μάριος δέχθηκε “από το πουθενά” στο κεφάλι την σφαίρα που του έκοψε το νήμα της ζωής, είχαν γλέντι και πυροβολούσαν στον αέρα σε απόσταση κοντινή από την αυλή του σχολείου όπου οι μαθητές ετοίμαζαν γιορτή.

Μετά από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αρχές αυτή η μοιραία σφαίρα βγήκε από το όπλο του ενός από τους δύο, ο οποίος αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης του πυροβολούσε στον αέρα έξω από το σπίτι του. Μόνο που η σφαίρα δεν χάθηκε κάπου.

Η σφαίρα σημάδεψε τον Μάριο: “Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, ευρισκόμενος έξωθεν της επί της οικίας του, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την πλήρη σκέψη, έκανε άσκοπη χρήση ραβδωτού πυροβόλου όπλου διαμετρήματος (Cal.) 9mm Parabellum (9X19) και ενώ γνώριζε ότι από τους άσκοπους αυτούς πυροβολισμούς του υπό συνθήκες άπνοιας εντός πυκνοκατοικημένης αστικής περιοχής, σε χρόνο με συχνή διέλευση πεζών και οχημάτων και ενώ σε απόσταση μικρότερη των δύο (2) χιλιομέτρων βρίσκονταν δημοτικό σχολείο στο οποίο διοργανώνονταν σχολική εορτή και ότι ενδέχεται κάποια από τις βολίδες του όπλου αυτού να σκοτώσει άνθρωπο” αναφέρεται στο βούλευμα το οποίο αποφαίνεται ότι ο δράστης αποδέχθηκε όλα αυτά τα ενδεχόμενα “και με τους προαναφερόμενους άσκοπους πυροβολισμούς του σκότωσε τον γεννηθέντα στις 16-05-2006 Μάριο Σουλούκο του Αθανασίου, ο οποίος συμμετείχε σε σχολική εορτή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, που βρίσκεται σε απόσταση εγγύτερη των δύο χιλιομέτρων από την προαναφερόμενη οικία”.

Η βολίδα του όπλου του, αναφέρουν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο βούλευμα τους “έπληξε τον ανήλικο στην κεφαλή, επιφέροντας το θάνατό του”.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σύμφωνα με την δικογραφία, “γλεντούσε μαζί με τον συγκατηγορούμενο του” πυροβολώντας και αυτός στον αέρα “καίτοι γνώριζε και αποδεχόταν ότι από τους άσκοπους πυροβολισμούς του ενδέχεται να σκοτώσει άνθρωπο, ήτοι να εκτελέσει την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας, επιχείρησε πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του κακουργήματος αυτού, η διάπραξη τους οποίου όμως δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση αλλά από εμπόδια εξωτερικά” αναφέρει το βούλευμα καθώς δεν ήταν η δική του σφαίρα που “βρήκε” τον Μάριο.

Η οικογένεια του 11χρονου έχει πετύχει την καταδίκη του Δημοσίου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, το οποίο έχει υποχρεωθεί στην καταβολή αποζημίωσης περίπου 500 χιλιάδων ευρώ, καθώς κρίθηκε ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, μέσω της ΕΛΑΣ, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή και ειδικά με το ζήτημα της παράνομης χρήσης όπλων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here