Μια γυναίκα, δυο άντρες

0

Τις  τελευταίες ημέρες, έχουμε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για το δημαρχιακό θώκο.

Πρώτος,  με πολιτική διακήρυξη, ανακοινώσε ο Χιώτης την δημοτική παράταξη «ΜΑΖΙ για τις Αχαρνές», που αποτέλεσε έκπληξη. Βέβαια έκπληξη αποτελούν και οι ψίθυροι που ισχυρίζονται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά να του δώσει στήριξη. Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο Χιώτης ήταν για πολύ καιρό στην λίστα των υποψήφιων βουλευτών  του ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθησε ο Αναγνωστόπουλος, γνωστός για τις ικανότητες του, αλλά και  για τις θητείες του στον Ντούρο, στον Δαμάσκο, στον Βρεττό. Η δημοτική παράταξη φέρει το όνομα «ΑΞΙΑ» και ως πρώτη εντύπωση είδαμε να μην τον ακολουθεί η ομάδα ΔΕΚΑ.

Για όσους ασχολούνται με τα τοπικά, η υποψηφιότητα της Ευρώπης δεν αποτέλεσε έκπληξη. Με μια καλή θητεία δίπλα στον Περιφερειάρχη, ήταν αναμενόμενο να διεκδικήσει τον τίτλο της πρώτης γυναίκας Δημάρχου στην πόλη. Τονίζει τις στενές σχέσεις της με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην πόλη είπε: Μενίδι χωρίς Κοσμίδη δεν γίνεται, αλλά και η ίδια στο βίντεο της ανακοίνωσης της, τόνισε ότι ο Πατούλης θα είναι πάλι Περιφερειάρχης, στρέφοντας το βλέμμα της προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο τις ανακοινώσεις τους και αναμένουμε το πρόγραμμα και κυρίως την στελέχωση των παρατάξεων για να κρίνουμε.

Αυτό που μπορεί κανείς να πει ως πρώτο συμπέρασμα, είναι ότι προφανώς βρήκαν χώρο για να θέσουν υποψηφιότητα και το κάστρο του Βρεττού δεν είναι τόσο ισχυρό όσο δείχνει, από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε αν ο κατακερματισμός κάνει ζημιά στον Βρεττό.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Φίλες και Φίλοι,

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε μια δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον που αναζητά πυξίδα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρόντος από τα λάθη του παρελθόντος.

Η ίδρυση μιας νέας παράταξής, μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών, δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα κάποιων «εργαστηριακών δοκιμών» κομματικών γραφείων ή προσωπικών συμφερόντων. Πρέπει να βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή του σκηνικού στο δήμο Αχαρνών και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.

Οι «νέες», «καινοτόμες» προσπάθειες για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, δεν πρέπει να βασίζονται σε παλιά, δοκιμασμένα κι αναποτελεσματικά πρόσωπα αλλά σε ικανά κι έμπειρα στελέχη – δημότες που έχουν αποδείξει ότι θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Θα πρέπει επιτέλους να γκρεμιστούν οι διαχωριστικές γραμμές που σκόπιμα κάποιοι έχουν χαράξει για να χωρίζουν τους δημότες, στους «δικούς μας» και στους «άλλους».

Η συγκυρία είναι δύσκολη και δεν αφήνει περιθώρια για συγκρούσεις και αντιπαλότητες. Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς.

Είναι λάθος να προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο να εκβιάζουμε καταστάσεις που τελικά μας οδηγούν στο διχασμό και στη διχόνοια. Η τακτική αυτή τραυματίζει την κοινωνία και σίγουρα δεν αποφέρει καλά αποτελέσματα ούτε στις εκλογές ούτε στον κοινωνικό ιστό που κατακερματίζεται.

Εμείς, ενεργοί Πολίτες του Δήμου Αχαρνών, γνωρίζοντας ότι το συμφέρον της πόλης μας, απαιτεί την μαζική ενεργοποίηση και συμμετοχή των συμπολιτών μας στα δημοτικά πράγματα, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που

α) τα πολλά κι άλυτα επί σειρά ετών προβλήματα ταλαιπωρούν τους δημότες, β) την πρωτοφανή για προεκλογική περίοδο, δημοτικές παρατάξεις να επιλύουν τις διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες,

γ) με καταγγελίες για σκάνδαλα της Δημοτικής Αρχής

δ) με διεκδικητές υποψηφίους δημάρχους δοκιμασμένα πρόσωπα,

προτείνουμε την ανάγκη δημιουργίας μίας νέας δημοτικής παράταξης της οποίας ο επικεφαλής θα είναι ένας νέος άνθρωπος, αυτοδημιούργητος, που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει αφορμές για αρνητικά σχόλια.

Είμαστε Πολίτες του Δήμου Αχαρνών με κοινές αγωνίες και ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας.

Η πόλη των Αχαρνών είναι ένας Δήμος με μεγάλες ελλείψεις υποδομών ομβρίων υδάτων, οδοποιίας, χώρων άθλησης κι αναψυχής, σε κοινωνικές υποδομές, πράσινο, ελεύθερους χώρους και είναι εχθρικό στους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Οι συγκοινωνίες εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς και ασυντόνιστες, γεγονός που, μαζί με την πολιτική ενθάρρυνσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου, ενισχύει την κυκλοφοριακή ασφυξία.

Η Πάρνηθα παραμένει – άγνωστο γιατί – αναξιοποίητη ενώ το Ολυμπιακό Χωριό, ένας πανέμορφος οικισμός, παραμένει απομονωμένος κι αναξιοποίητος τουριστικά και αναπτυξιακά.

Για τους πιο πάνω λόγους

Απαιτούμε μια πόλη διαφορετική απ’ τη σημερινή, όχι με γκρίζα ή μαύρα χρώματα, αλλά φωτεινή και χαρούμενη σε όλες τις γειτονιές, από την μια άκρη στην άλλη, δίχως εγκληματικότητα, με μια καλή ποιότητα ζωής για τον δημότη, αλλά και δημιουργίας ευκαιριών για τους νέους.

Θέλουμε μια πόλη αντάξια της ιστορίας της και των αγώνων της.

Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο με διαφάνεια, αξιοκρατία, νομιμότητα και διαφάνεια, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο για όλους κι όχι για τους λίγους, τους εκλεκτούς της κάθε δημοτικής αρχής.

Φίλες και Φίλοι,

Καλούμε κάθε Μενιδιάτισσα, κάθε Μενιδιάτη, να βαδίσουμε μαζί, σταθερά και αξιόπιστα τον δρόμο προς την Αναγέννηση της πόλης μας.

Όλοι μαζί, με σχέδιο, όραμα, αποφασιστικότητα και δουλειά για την πόλη που μας αξίζει


Φίλες και φίλοι

Μεγάλωσα στις Αχαρνές, σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που με δίδαξε ότι τίποτα δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από αρχές και αξίες. Αυτή την περιουσία, ούτε στιγμή μέχρι σήμερα δεν σκέφτηκα να την αλλοιώσω. Ακόμα και τώρα, που εκείνοι που με γαλούχησαν δεν είναι πλέον εδώ.

Πέρασαν ήδη 12 χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά της πόλης λόγω της δική σας εμπιστοσύνης. Έμαθα πολλά, χάρηκα, απογοητεύτηκα, γνώρισα ανθρώπους και συμπεριφορές κάθε είδους. Για ένα είμαι βέβαιος. Ότι νερό στο κρασί μου δεν έβαλα ποτέ σε αυτά που επιθυμούσα.

Από την πρώτη μέρα εμπλοκής μου με τα κοινά τη πόλης, οραματιζόμουν και υποστήριζα σταθερά μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές και παρεμβάσεις. Τέτοιες που θα μετέτρεπαν τον Δήμο Αχαρνών, σε μια πόλη που θα έδινε ΑΞΙΑ στη ζωή μας και στις ζωές των παιδιών μας.

Άκουσα πολλές δικαιολογίες για τους λόγους που τελικά μια διοίκηση φτάνει να γίνεται απλή διαχειρίστρια. Είδα να υπάρχουν λάθος προτεραιότητες ή καθόλου προτεραιότητες.

Πλέον, έπαιξαν καίριο ρόλο οι παροτρύνσεις πολλών συνδημοτών μας που συνδυάζονται με τη δική μου ισχυρή θέληση να υποστηρίξω αυτό το όραμα για τις Αχαρνές και τους Θρακομακεδόνες.

Χωρίς περικοπές, χωρίς παρεμβάσεις, θα μοιραστώ μαζί σας το επόμενο διάστημα έως τις εκλογές του Οκτωβρίου την πόλη που οραματίζομαι, ως Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών.

Η πόλη μας έχει ΑΞΙΑ και σας προσκαλώ ΜΑΖΙ να τη δείξουμε σε όλους!

#polimeaxia#acharnes

https://www.facebook.com/PanagiotisAnagnostopoulosAcharnes/videos/113581458309670


Φίλες και φίλοι, μετά από 4 χρόνια γόνιμης θητείας στην Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου, θέτοντας υποψηφιότητα για Δήμαρχος Αχαρνών.

Γιατί σε αυτόν τον τόπο γεννήθηκα και μεγάλωσα. Σε αυτόν τον τόπο ζω και εργάζομαι και γιατί πιστεύω ακράδαντα πως στο Μενίδι «Αξίζουμε Περισσότερα».

Αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους πήρα την απόφαση αυτή, μπορείτε να τους δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

#Μενίδι#Ευρώπη_Κοσμίδη#Αξίζουμε_Περισσότερα

https://www.facebook.com/europekosmidi/videos/3567001310288919

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here