Αντιδήμαρχος σε κατοίκους Πανοράματος: Δεν μπορεί ο Δήμος να ασχοληθεί με το Πανόραμα!

0

Η Καταγγελία από το σύλλογο Πανοράματος κάνει λόγο για αδιαφορία , πολιτική σκοπιμότητα, εγκληματική αμέλεια.

Καταγγέλλουν ότι υπάλληλος του Δήμου τους είπε ότι θα πάνε σε άλλους δρόμους, που δεν προβλέπονται στη μελέτη  ακόμα και σε άλλες περιοχές του Δήμου, που να είναι πιο εύκολοι ως προς τις ρυμοτομίες ή και την υλοποίησή τους.

Ολο το κείμενο

Αγαπητοί φίλοι κάτοικοι Πανοράματος,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για την απολύτως απαράδεκτη, ανεύθυνη αλλά και παράνομη στάση των υπευθύνων του Δήμου, σχετικά με την πρόοδο του έργου των ασφαλτοστρώσεων που έχει ξεκινήσει στην περιοχή μας, με αποκορύφωμα χθεσινή αδιανόητη δήλωση Αντιδημάρχου στο Σύλλογό μας.

Δυστυχώς, ζούμε μια στιγμή που όλη η Ελλάδα πενθεί πάνω από μία ανείπωτη τραγωδία που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της χρόνιας ανικανότητας και αδιαφορίας των επίσημων θεσμών, σε μια περίοδο που διαπιστώνουμε με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο άθλια είναι η λειτουργία του ελληνικού κράτους και των υπηρεσιών του, σε μια ημέρα που ακούμε για μία ακόμα φορά για συστήματα που δεν λειτουργούσαν, αν και ήταν αγορασμένα και ακριβοπληρωμένα, για κανονισμούς που δεν ίσχυαν, αν και ήταν θεσμοθετημένοι, για έργα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αν και είχαν σχεδιαστεί, ανατεθεί και πληρωθεί.

Σε αυτή την τραγική στιγμή που θα έπρεπε όλοι, αλλά τουλάχιστον οι πολιτικοί μας, να μπούμε σε περισυλλογή για να δούμε πια πατρίδα θέλουμε, σε αυτό το κρίσιμο σημείο που θα έπρεπε όλοι να ξυπνήσουμε επιτέλους και να δούμε τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες μας για αυτό το χάλι που λέγεται Ελλάδα, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό, οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι να συμπεριφέρονται με τέτοια αδιαφορία, απάθεια, ανευθυνότητα και  κυνισμό απέναντι στα δίκαια και νόμιμα αιτήματα των πολιτών και των συλλογικών φορέων τους.

Οι πολίτες απαιτούν μια Ελλάδα με υποδομές, οργάνωση, νόμους που εφαρμόζονται, υπεύθυνες κρατικές υπηρεσίες δίπλα στον πολίτη και ασφάλεια για όλους και όχι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εξυπνακισμούς.

Όπως όλοι έχετε διαπιστώσει, το έργο των ασφαλτοστρώσεων έχει σταματήσει από τα Χριστούγεννα ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν το 1/3 των προβλεπόμενων δρόμων στο Πανόραμα και ενώ έχουν μείνει πάμπολλες εκκρεμότητες στους δρόμους που έχουν ξεκινήσει. Στις συνεχείς οχλήσεις μας προς τον εργολάβο, τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας καθώς και στους πολιτικούς προϊσταμένους του Δήμου, παίρνουμε νεφελώδεις και αόριστες απαντήσεις που συνεχώς μεταθέτουν τις ημερομηνίες όλο και πιο μακριά επικαλούμενες υπαρκτά ή και ανύπαρκτα προβλήματα, τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια να επιλυθούν.

Χθες, σε επικοινωνία που είχε μέλος του Δ.Σ. με αρμόδιο αντιδήμαρχο, και σε ερώτηση που του έγινε για το πότε θα επανεκκινήσουν τα έργα, αυτός απάντησε ευθαρσώς και ανερυθρίαστα ότι:  ο Δήμος σταματάει τα έργα στο Πανόραμα γιατί το Πανόραμα χρειάζεται πολλές διαδικασίες ρυμοτομιών οι οποίες είναι χρονοβόρες και δεν θέλουν στο Δήμο να ασχοληθούν με αυτές!

Μάλιστα ανέφερε ότι “δεν θα περιμένουμε πότε θα ανοίξετε εσείς τους δρόμους στο Πανόραμα”, σαν να είναι ευθύνη του καθενός να εφαρμόσει το Νόμο και όχι ευθύνη του Δήμου!!

Είναι ανεμελιά; Είναι αδιαφορία; Είναι πολιτική σκοπιμότητα; Είναι εγκληματική αμέλεια;

Είναι όλα αυτά μαζί;

Είναι σίγουρα απαράδεκτο και εξοργιστικό.

Σημειώνουμε ότι, ήδη είχαμε αρχίσει παρεμπιπτόντως να δεχόμαστε παρατηρήσεις τις τελευταίες μέρες από τους υπάλληλος του Δήμου ότι μπορούν αν θέλουν να αλλάξουν το φυσικό αντικείμενο του έργου και να ασφαλτοστρωθούν άλλοι δρόμοι που δεν προβλέπονται στη μελέτη ακόμα και σε άλλες περιοχές του Δήμου, που να είναι πιο εύκολοι ως προς τις ρυμοτομίες ή και την υλοποίησή τους, πράγμα που είναι εμφανώς και απολύτως παράνομο.

Φαντάζει γελοίο και τραγικό μαζί, το γεγονός ότι κανείς από τους υπευθύνους δεν φαίνεται να βάζει μυαλό και να καταλαβαίνει επιτέλους ότι υπάρχουν νόμοι και αυτοί πρέπει να εφαρμόζονται, και πρωτίστως να εφαρμόζονται από τους φορείς που έχουν κρατική εξουσία. Ότι πρέπει επιτέλους οι δημόσιες υπηρεσίες να κινητοποιηθούν και να εφαρμόσουν το νόμο.

Εδώ και 3 χρόνια, πολύ πριν ξεκινήσει το έργο, πιέζαμε να εκκινήσουν οι διαδικασίες ρυμοτομιών και κανείς στο Δήμο δεν έκανε τίποτα. Τονίζαμε συνεχώς, σε σειρά επαφών μας και σωρεία εγγράφων μας, ότι πρέπει να εκκινήσουν οι διαδικασίες έγκαιρα έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν εγκατασταθεί ο εργολάβος. Επανήλθαμε και πιέσαμε ξανά όταν οριστικοποιήθηκε το έργο πριν από ένα χρόνο, αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα. Είναι προφανές ότι αν είχαν αρχίσει οι διαδικασίες όταν έπρεπε να αρχίσουν, πλέον θα είχαν ολοκληρωθεί προ καιρού  και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Οι υπηρεσίες όμως ήταν αδιάφορες και αδιάσειστες. Δεν κουνιούνταν με τίποτα!  Επικαλούνταν συνεχώς υποτιθέμενα προβλήματα που θα προέκυπταν, τα οποία όμως έχουν άμεση λύση αν απλά εφαρμόσουν το Νόμο. Απλά δεν ήθελαν να μπουν στη διαδικασία να εφαρμόσουν το Νόμο, όπως έχουν κάθε δικαίωμα,  είτε από άγνοια είτε από αδιαφορία είτε απλά από φυγοπονία.

Στην απίστευτη κατάσταση που ζούμε, έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουν σταματήσει τα έργα, με την επίκληση των προβλημάτων των ρυμοτομιών, ακόμα και σε δρόμους που δεν έχουν προβλήματα ρυμοτομιών!

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here