Μια συγκέντρωση σαν όλες τις άλλες

0

Τελείωσε και η συγκέντρωση – πανηγύρι που είχε στήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός με το επιτελείο του.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι εργάζονταν πυρετωδώς τον προηγοπύμενο μήνα κάνοντας πάνω από 10.000 κλήσεις σε δημότες της πόλης καλώντας τους στη συγκέντρωση.

Οι εντολές ήταν σαφείς. Όποιος έχει εξυπηρετηθεί με κάθε τρόπο θα του θυμίσετε την εξυπηρέτηση και θα τον καλέσετε πιεστικά.

Όποιος έχει προσληφθεί θα έρθει με όλη την οικογένειά του.

Όποιος είναι προμηθευτής του δήμου, είναι υποχρεωμένος να δώσει το παρόν.

Όλοι αυτοί βγάζουν πολλές χιλιάδες κόσμο που θα έπρεπε να είναι εκεί στημένος στην ουρά.

Η αίθουσα στην οποία έγινε η ομιλία γέμισε από περίπου 800-1000 άτομα και ακόμα 250 άτομα ήταν εκτός.

Αλλά υπολογίστε ότι 100 ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι δήμαρχοι καλεσμένοι.  80 ήταν  οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου που ανακοινώθηκαν. Οτι μένει ήταν αυτοί που ηρθαν για την ομιλία είτε με τη θέληση τους, είτε με πίεση.

Αυτό ήταν το μέγεθος της συγκέντρωσης του Σπύρου Βρεττού. Όσο κι αν τα μέσα “ενημέρωσης» που λαμβάνουν χρηματοδότηση προσπαθήσουν να παρουσιάσουν άλλη εικόνα, ο κόσμος που υπολόγιζαν δεν ήρθε.

Αυτό δεν το λέμε εμείς. Συζητήθηκε απόκ ανθρώπους που δεν ενθουσιάζονται από την εικόνα αλλά μετρούν τα πράγματα με πραγματικά δεδομένα και ήταν εκεί στη συγκέντρωσή. Το ξέρει και ο Σπύρος Βρεττός.

Οι υποψήφιοι που ανακοίνωσε ο Σπύρος Βρεττός

Ανακοινώθηκαν περίπου 80 υποψήφιοι, ως μια μίξη από υποψηφίους του προηγούμενου ψηφοδελτίου Βρεττού και της σύμπραξης ΔΕΚΑ, μαζί με υποψήφιους του Κασσαβού.

Δεν ανακοινώθηκε όμως ούτε ένα όνομα υποψηφίου που να είναι δυνατόν να κάνει τη διαφορά. Μετρίου επιπέδου εως αδιάφορες όλες οι υποψηφιότητες, από κάθε άποψη, για αυτό που έχει ανάγκη ο Δήμος Αχαρνών. Επιστήμονες έμειναν εκτός. Πετυχημένοι επαγγελματίες έμειναν εκτός. Το ψηφοδέλτιο ήταν μια από τα ίδια που έχουμε συνηθίσει. Ποιες και πως να μπουν οι στέρεες βάσεις που βαρύγδουπα είχε βάλει ως τίτλο στην συγκέντρωση ο Σπύρος Βρεττός;

Ο Σπύρος Βρεττός ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο εθνικών εκλογών ένοιωσε την ανάγκη να δείξει ότι είναι εδώ και είναι δυνατός. Κάτι τέτοιο όμως για αυτούς που διαβάζουν καλά τα δεδομένα δεν το πέτυχε. Οι βουλευτές και υπουργοί που ήρθαν βρήκαν την ευκαιρία να παίξει το όνομά τους.

Η βιαστική ανακοίνωση από μέρους του των ονομάτων υποψηφίων ενέχει κινδύνους που τους ξέρει. Αλλά αυτή τη στιγμή ήθελε απλά να κερδίσει εντυπώσεις. Την εκλογική μάχη όμως δεν θα την κρίνουν όσοι ήταν στην εκδήλωση. Την κρίνει ο κόσμος της πόλης που δεν ήταν εκεί και δεν έχει καμιά «δέσμευση» ή υποχρέωση να ψηφίσει τον έναν ή τον άλλον.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here