Προεκλογικό θαύμα ή προεκλογική απάτη η χρηματοδότηση του Αγίου Βλασίου;

0

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας στις δημοσκοπήσεις στην Ανατολική Αττική στην οποία θα είναι υποψήφιος έχει πιάσει πάτο.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός, όπου πηγαίνει κοντά στην πλατεία τα ακούει από τους ενορίτες του Αγίου Βλασίου.

Ήξεραν και οι δύο πολιτικοί συνεταίροι Πέτσας – Βρεττός  ότι στον εορτασμό θα άκουγαν τα εξ’ αμάξης από τους πιστούς οι οποίοι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, όχι μόνο δεν είχαν ουσιαστικό νέο για την επισκευή του Αγίου Βλσσίου αλλά είχαν υποστεί πολλούς εμπαιγμούς στο παρελθόν.

Αποκορύφωμα ήταν η επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα πριν περίπου 2 χρόνια ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο δήλωναν κομπάζοντας ότι βρέθηκε χρηματοδότηση. Αλλά δεν…

Οι κακές γλώσσες λένε ότι τότε ο κ. Πέτσας δέχτηκε σοβαρή επίπληξη από πολύ ψηλά για τον τρόπο που ανακοίνωσε ένα έργο που δεν είχε χρηματοδότηση.

Έκτοτε, ερχόταν στο Μενίδι σαν βρεγμένη γάτα και οι σχέσεις του με τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα έφτασαν σε πολύ κακό σημείο.

Σήμερα ήταν τελευταία του ευκαιρία όπως και του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού να παρουσιάσουν κάτι στους πιστούς για να κατευνάσουν το θυμό τους.

Και στις 10/02/2023 πολύ αργά απόγευμα, παραμονή του Αγίου Βλασίου υπέγραψε ο Υπουργός μια απόφαση χρηματοδότησης ύψους 2 εκ. ευρώ.

Ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης από πλευράς των πολιτικών συνεταίρων Βρεττού – Πέτσα φανερώνει πόσο υποτιμούν τους ψηφοφόρους τους.

Άσχετα αν έχει ουσιαστική ισχύ η απόφαση του κ. Πέτσα (για να υλοποιηθεί απαιτούνται πολλές διαδικασίες και εγκρίσεις) είναι ξεκάθαρο ότι δεν κινήθηκαν μαζί με το Βρεττό με γνώμονα την πραγματική ανάγκη επισκευής του Ναού όσο με την αγωνία τους να περισωθούν πολιτικά.

Η ευχή όλων είναι να ξεκινήσουν επιτέλους κάποια στιγμή τα έργα για τον Άγιο Βλάσιο, γιατί σε περίπτωση νέου σεισμού η τετραετής καθυστέρηση μπορεί να αποβεί καταστροφική.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here