Διαχώρισε τη θέση του ο Λαζάρου από Βρεττό που ”ποιεί τη νήσσα” για το σκάνδαλο με τις πλαστές ενημερότητες

0

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι που είχαν συνεργασία με την εταιρεία Eurologic του κ. Λαμπρακάκη προχωρούν σε καταγγελία της σύμβασης. Ο Δήμος Αργους, ο Δήμος Μεγανησίου, δήμοι άλλοι της Αργολίδας ήδη προέβησαν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών τηρεί μια συμπεριφορά που μόνο ερωτηματικά δημιουργεί. Ηξερε τι συνέβαινε,άραγε. Γιατί αν δεν ηξερε ποιος είναι ο λόγος που δεν διαχωρίζει από όσα συμβαίνουν όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι. Τι είναι αυτό που τον δένει με την εταιρία του κ. Λαμπρακάκη;

Αντίθετα, ο Βασίλης Λαζάρου ο οποίος είναι έμπειρός αυτοδιοικητικός διαχώρισε τη θέση του άμεσα από την πρακτική Βρεττού. Έσπευσε άμεσα σε λύση της συνεργασίας  ως Πρόεδρος του ΣΥΝδεσμου ΠΑρνηθας με την συγκεκριμένη εταιρεία μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.  

Ο Βασίλης Λαζάρου ακολουθεί τη δική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Στήριξε Βρεττό, αλλά ο ίδιος δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του και να αφήσει κανέναν και τίποτα να σπιλώσει την υπόληψη του.

Η κατάσταση ήδη είναι τεταμένη μεταξύ Σπύρου Βρεττού και Λαζάρου, καθώς ο τελευταίος διατυμπανίζει ότι κανείς δεν τον είχε ενημερώσει. Αν η κατάσταση νομικά ξεφύγει που αυτό πλέον φαίνεται ότι είναι δεδομένο και συρθούν αιρετοί στα δικαστήρια ο Λαζάρου θα το πάει στα άκρα.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Λαζάρου δήλωσε:

«Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον και μόνο του Συνδέσμου, όπως άλλωστε πράττω τα τελευταία χρόνια, μετά τα δημοσιεύματα πως η εν λόγω εταιρεία λογιστικών συμβουλών παρουσίαζε πλαστές ενημερότητες, διακόπτουμε την μία και μοναδική σύμβαση παροχής λογιστικής υποστήριξης. Παράλληλα θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση περεταίρω. Να σημειώσουμε πως δεν προκλήθηκε καμία ζημία από την υλοποίηση της σύμβασης προς τον Σύνδεσμο.»

Η καταγγελία έγινε από  τον υποψήφιο Δήμαρχο Αχαρνών Χρήστο Ηλιάδη, που κατήγγειλε αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Αχαρνών στην εταιρεία Eurologic IKE του κ. Λαμπρακάκη, την τριετία 2019-2022, τη στιγμή που οι φορολογικές και οι ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές!

Η καταγγελία οδήγησε τους Δήμους που είχαν συνεργασία με την εταιρεία ανά την Ελλάδα να λύσουν την συνεργασία μαζί της.

Ο Δήμος Μεγανησίου (Λευκάδας) έλυσε άμεσα την σύμβαση με την εταιρία του κ. Λαμπρακάκη.

Ο Δήμος Ερμιονίδας συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για λύση συνεργασίας με την εταιρία Eurologic.

O Δήμαρχος Άργους με πρωτοβουλία του έπαυσε κάθε επαφή με την συγκεκριμένη εταιρία και έκλεισε τον κύκλο συνεργασιών μαζί της

Η εταιρεία όμως του κ. Λαμπρακάκη δεν έχει συνεργαστεί μόνο με τους 3 από τους 4 Δήμους στην Αργολίδα, αλλά και με άλλους στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως τον Δήμο Αχαρνών, για τον οποίο και δημιουργήθηκε το σοβαρό θέμα.

ΟΜΩΣ Ο ΒΡΕΤΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση, σε καμία λύση συνεργασίας.

ΚΑΙ οι σχέσεις του Δήμου με την συγκεκριμένη εταιρεία είναι πολύ στενές

 Και συνεχίζει να έχει συναλλαγές με τη νέα εταιρεία στο όνομα του αδερφού του, κ. Δημήτρη Λαμπρακάκη προσφέροντας του ξανά στις 9.1.2023, δηλαδή πριν λίγες μέρες, δύο νέες απευθείας αναθέσεις αξίας 75.000 ευρώ.

Μερικές από τις απευθείας αναθέσεις του Βρεττού με την εταιρεία του Λαμπρακάκη

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A95%CE%9B5%CE%A9%CE%A88-%CE%9E4%CE%9A?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%978%CE%94%CE%A9%CE%A88-701?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A877%CE%9E%CE%A9%CE%A88-%CE%91%CE%929?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A05%CE%96%CE%A9%CE%A88-%CE%A6%CE%9A%CE%9A?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A87%CE%A4%CE%9C%CE%A9%CE%A88-%CE%9739?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%978%CE%94%CE%A9%CE%A88-701?inline=true

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here