Πως λειτουργεί ο στρατός των φανατικών βολεμένων του Βρεττού

0

Θα έχετε παρατηρησει όλοι όσοι κυκλοφορείτε στα τοπικά social media ότι κάθε φορά που γίνεται μια επικριτική αναφορά στη Διοίκηση Βρεττού  σε ​μηδενικό ​χρόνο υπάρχουν περίπου 20-30 υποστηρικτές​ (μαζί και κάποια trolls) ​που βγαίνουν για να τον υπερασπιστούν. Οι ίδιοι είναι πάντα.

Ο Βαγγέλης, ο Γιώργος, η Κωνσταντίνα, η Βάσω, η Τζένη, η Μαρία, ο άλλος Γιώργος​, ο Ιωάννης, ο Σωτήρης,​ κ.οκ.

Εχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο Σπύρος Βρεττός είναι ο Δήμαρχος που διαδέχθηκε έναν αποτυχημένο Δήμαρχο τον Γιάννη Κασσαβο. Υπήρχε περίπτωση ο Σπύρος Βρεττός να είναι χειρότερος; Όχι είναι η απάντηση.​ Μόνο καλύτερος θα μπορούσε να είναι, αλλά μεταξύ μας αυτό δεν το λες και κατόρθωμα.​

Ενας δήμαρχος που είχε την «τυχη» να τον ​​διαδεχτεί ειναι καλός Δήμαρχος; Όχι είναι ξεκάθαρα η απάντηση.​ Είναι απλά τυχερός​.

Ο Βαγγέλης, ο Γιώργος, η Κωνσταντίνα, η Βάσω, η Τζένη, η Μαρία, ο άλλος Γιώργος​, ο Ιωάννης, ο Σωτήρης,​ κ.οκ.

Όμως, έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος που αυτοί οι 20-30 μαϊντανοι κάνουν παντού φασαρία υπέρ του Βρεττού​, αμέσως μόλις διαβάσουν μια επικριτική ανάρτηση​.

Μα ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο λόγος από το άμεσο προσωπικό τους συμφέρον​; Πολύ άμεσο συμφέρον. Δηλαδή συμφέρον = χρήματα. ​

Αυτοί οι λίγοι βολεμένοι φωνάζουν όπου βρούν είτε γιατί έχουν διοριστεί σε μια θεσούλα οι ίδιοι. Ειτε γιατί έχει διοριστεί η γυναικούλα τους. Είτε γιατί έχει διοριστεί το παιδάκι τους.​ Είτε γιατί παίρνουν αναθέσεις στο όνομα τους, είτε στο όνομα κάποιου τρίτου για να μην φαίνονται.​

Η μέθοδος είναι τόσο απλή. Φωνάζουν παντού και δημιουργούν κλίμα υπερ του Βρεττού. Τρέμουν μήπως οι επόμενοι τους διώξουν.​ Για το ψωμάκι τους φωνάζουν, δεν κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι! 

Μαζί με αυτούς βρίσκονται και άλλοι 30-40 που παρασύρονται χωρίς απαραίτητα να έχουν προσωπικό όφελος (αυτό ελέγχεται γιατί όλο και κάποια σχέση υπάρχει στο τέλος). ​​Ρίχνουν νερό στο μύλο του Βρεττού και έμμεσα στηρίζουν τους βολεμένους.​ Δεν τους κατηγορούμε. Είδαν να γίνεται μια παιδική χαρά και λένε μπράβο. Αλλά δεν αναρωτιούνται αν με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν γίνουν δύο παιδικές χαρές. ​​

Ο Βρεττός έχει ποντάρει πολλά στους βολεμένους​. Με αυτόν τον στρατό θα πορευτεί στις εκλογές​. ​Τον έχουν ανάγκη γιατί τους ταίζει και τους έχει ανάγκη αυτή την περίοδο. ​Γιαυτό έχει φροντίσει να τους απλώσει σαν πλοκάμια σε κάθε γωνιά της πόλης.

​Το έργο του Βρεττού είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να έχει κάνει ένας ελάχιστα σοβαρός δήμαρχος. Αυτό και μόνο.

​Όσο κι αν φωνάζουν τα πληρωμένα  trolls ότι… κάτι αλλάζει.

To ερώτημα για τον καθένα είναι για ποιο λόγο να στηρίζει  ενα συστημα σαθρό και σάπιο που οι λίγοι επωφελούνται και οι πολλοί απλά ζούν μια επίπλαστη εικόνα που δημιουργούν τα πληρωμένα επίσης μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Και κάτι τελευταίο.. είναι εξευτελιστικό για κάποιους να υποστηρίζουν, ότι δε με νοιάζει τι κάνουν με τα οικονομικά, αρκεί που κάτι γίνεται. Αυτή η φιλοσοφία ζωής των πολιτών “ταίζει” το σύστημα διοίκησης που τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να προωθούν τελικά τα δικά τους συμφέροντα πίσω από έργα αμφίβολης ποιότητας. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here