Τι εξήγγειλε ο Μητσοτάκης για τις εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό

0

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (13/12) από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η παρουσίαση του Συνεκτικού Προγράμματος Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Αττικής.

Η εκδήλωση αποτέλεσε παράλληλα και τα άτυπα “εγκαίνια” του νέου Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου, ένα έργο ύψους 7.000.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε από την εταιρεία Lamda Development και περιλαμβάνει 11 σύγχρονες κολυμβητικές δεξαμενές.

“Να περάσουμε από την ερήμωση και την εγκατάλειψη, στην άνθιση και στην ανάπτυξη. Ευχόμαστε ο χώρος αυτός να είναι ένα φυτώριο νέων διακρίσεων για τον ελληνικό αθλητισμό”, είπε ακόμα ο Πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρας Αυγενάκης, ανακοίνωσε παράλληλα τη συνεργασία της Πολιτείας με τη Lamda Development, για επιπλέον έργα στο Ολυμπιακό Χωριό (κατασκευή ανοιχτής πισίνας και κλειστού γυμναστηρίου, όπου θα μεταφερθούν δραστηριότητες που σήμερα φιλοξενούνται στον Άγιο Κοσμά), 

Για το Ολυμπιακό Χωριό, σε συνεργασία με τη Lamda Development:

  1. την ανακατασκευή της ανοιχτής πισίνας που χρησιμοποιήθηκε μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες,
  2. τη δημιουργία επιπλέον κλειστού (θόλου), πέραν των δύο υφιστάμενων, για να μεταφερθούν από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά οι εθνικές ομάδες πάλης, τζούντο και πυγμαχίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here