Άνω Λιόσια: Καταγγελία μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση από διευθυντή σε λύκειο

0

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης Λυκείου των Άνω Λιοσίων με τη μητέρα της υπέβαλαν μήνυση η οποία τελεί υπό διερεύνηση. Ο διευθυντής του σχολείου φέρεται να έχει υποβάλλει και την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας.

Ανάστατοι είναι καθηγητές, γονείς και μαθητές σε Λύκειο των Άνω Λιοσίων, ύστερα από καταγγελία και μήνυση μαθήτριας της Β΄ τάξης του λυκείου, που κατηγορεί καθηγητή του σχολείου και μάλιστα το διευθυντή, για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της.

Σύμφωνα με την καταγγελία αφορά περιστατικά που έχουν γίνει όχι στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά σε προγενέστερο χρόνο, όπου ο διευθυντής φέρεται με διάφορες αφορμές να την άγγιζε με απρεπή τρόπο και να έφτασε και στο σημείο να της στείλει μηνύματα στο κινητό της για να βρεθούν.

Καθηγητές απειλούσαν τους μαθητές ότι θα ακύρωναν την πενθήμερη, αν στήριζαν τη 16χρονη!

Τι αναφέρουν στην επιστολή τους οι μαθητές που έβαλαν λουκέτο στο σχολείο

Νέα στοιχεία για την στάση των εκπαιδευτικών του Λυκείου των Λιοσίων για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος 16χρονης μαθήτριας από τον διευθυντή του σχολείου, αποκαλύπτει το protothema.gr.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές απειλούσαν μαθητές με ακύρωση της πενταήμερης, σε περίπτωση που στήριζαν την καταγγελια της ανήλικης!

Αυτή η αντίδραση των εκπαιδευτικών στην κίνηση των μαθητών να βάλουν λουκέτο στο σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη συμμαθήτριά τους, αναφέρεται στην επιστολή που μοίρασαν σήμερα μαθητές και γονείς, αφήνοντας την Αστυνομία και τις αρμόδιες Αρχές να κάνουν την δουλειά τους.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, διαβίβασε μέσω του αντιδημάρχου -που είναι υπεύθυνος για θέματα παιδείας στο δήμο- τη δισέλιδη γραπτή καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε σκιές να πλανώνται πάνω από τον δήμο μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αποδωθούν ευθύνες» είπε ο ίδιος πριν από λίγο στο protothema.gr.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με συμμαθήτριές της η 16χρονη είχε μιλήσει σε καθηγητές της πριν από δυο μήνες λέγοντας πως ο διευθυντής του σχολείου ασέλγησε σε βάρος της κατά τη διάρκεια σύντομων συναντήσεων που είχαν με αφορμή κάποιες κρίσεις πανικού που αντιμετώπιζε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο protothema.gr μαθήτρια του εν λόγω σχολείου, η κοπέλα πήγαινε στο γραφείο κάθε φορά που δεν αισθανόταν καλά. Εκεί -σύμφωνα με την καταγγελία της- τη χάιδευε στους ώμους, την αγκάλιαζε και την έπιανε από τη μέση με αποτέλεσμα να αισθάνεται άβολα.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι της έστελνε μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο, ζητώντας να τη συναντήσει εκτός σχολείου. Σήμερα λοιπόν το πρωί οι μαθητές που πήγαν στο σχολείο, αντίκρισαν γονείς κι άλλους συμμαθητές τους να έχουν τοποθετήσει αλυσίδα με λουκέτο στην κεντρική πόρτα του σχολείου και να έχουν αναρτήσει πανό που αναφέρουν: «Κάτω τα χέρια από τους μαθητές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου απουσιάζει από την περασμένη Παρασκευή επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον υποδιευθυντή του σχολείου, ο οποίος ανέφερε οτι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την υπόθεση.

«Έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας κι αυτή τη στιγμή συνεδριάζουμε για τις επόμενες κινήσεις που θα χρειαστεί να κάνουμε με στόχο, φυσικά. την προστασία της 16χρονης μαθήτριας. Παράλληλα επιδιώκουμε τη συντομότερη επανέναρξη των μαθημάτων προς όφελος του σχολείου και των μαθητών του. Ο διευθυντής βρίσκεται σε άδεια», διευκρίνησε.

πηγη: https://www.protothema.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here