Πέφτουν σοβαδες στα σχολεία! Τι έλεγε ο Βρεττός πριν εκλεγεί και τι δεν έχει κάνει τώρα ως Δήμαρχος

0

Ποιος δεν θυμάται εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 2 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019, όταν εξαγριωμένοι γονείς από το 26ο και 29ο Δημοτικό Σχολείο στο Ολυμπιακό Χωριό άφηναν σοβάδες μπροστά από τον τότε Πρόεδρο του ΔΣ Κωστα Ρουσσα, απειλώντας τον και προπηλακίζοντας τον.

Ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός εκμεταλλευόμενος το γεγονός επισκέφθηκε με μέλη του συνδυασμού του το σχολείο και είχε βγάλει σχετική ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε προφανώς τον πρώην Δήμαρχο.

Ας δούμε όμως τότε τι έλεγε στην ανακοίνωση του ο Σπύρος Βρεττός:

Ο συνδυασμός «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως «οι ζωές των παιδιών του 26ου και 29ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών κρέμονται από τη δική σας ευαισθητοποίηση και τις δικές σας αποφάσεις και ενέργειες» (εννοεί τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό) και ζητούσε να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των παιδιών έως ότου ξεκινήσει και ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και για το «αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες που προτίθεστε να κάνετε στο συγκεκριμένο σχολείο».

Κατόπιν όλων αυτών γίνεται αντιληπτό πως ο Συνδυασμός «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος», καθώς και τα μέλη του έχουν ασχοληθεί επισταμένως εδώ και αρκετό καιρό με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ασχολήθηκαν με τη ζέση που αρμόζει σε κάθε θέμα που αφορά τα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό προέβησαν σε κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού ή πολιτικής εκμετάλλευσης. Και με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπίζονται πάντα ζητήματα ειδικής βαρύτητας, που απαιτούν άμεσες λύσεις.

Τι μας έλεγε ο Σπύρος Βρεττός δηλαδή; Ότι ασχολήθηκαν με ζέση, ασχολήθηκαν επισταμένως και άλλες τέτοιες προεκλογικές μπαρούφες.

Ειχαν στείλει και ένα αστείο όπως αποδεικνύεται έγγραφο όπου δήθεν έθεταν ερωτήματα στον τότε Δήμαρχο. Τα ίδια ερωτήματα θέτουμε και εμείς σήμερα αν και θα έπρεπε να τα θέτει η αντιπολίτευση.

Και έφτασε το 2022!!! 3,5 ολόκληρα χρόνια μετά από τότε που δήθεν είχαν δειξει ζέση και από θαυμα δεν θρηνήσαμε θύματα αφού κατερευσε η οροφή του ίδιου σχολείου!
Του σχολείου με το οποίο υποτίθεται είχαν ασχοληθεί! Φανταστείτε να μην είχαν ασχοληθεί!

Τρία χρόνια μετά, τι έχετε κάνει κύριε Βρεττε για την ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία; Τι κάνατε κυρια Αντιδήμαρχε Χριστίνα Κατσανδρη; Τι κάνατε κ. ειδικέ σύμβουλε Γιάννη Κατσανδρή; Τι κάνατε κ. Γεωργία Eυθυμιάδου; Τι κάνατε κ. Μπάμπη Ορφανίδη;

Ειστε ικανοποιημένοι μήπως με τα μπλε φωτάκια στους δρόμους! Είστε ικανοποιημένοι γιατί διοργανώσατε ένα τουρνουά μπάσκετ; Είστε ικανοποιημένοι για τις αεριτζήδικες αναθέσεις σας;

Σύμφωνα με τις καταγγελίες   του  Σύλλογο  Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Σωκράτης», ο κ. Βρεττος  δεν έχει φροντίσει ώστε κάθε χρόνο αρμόδια κλιμάκια τεχνικών να κάνουν σοβαρό έλεγχο των σχολικών κτιρίων, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι αρκετά παλιά, για την ασφαλή παραμονή μαθητών και εκπαιδευτικών σε αυτά».

Η εμμονη της σημερινής διοίκησης Βρεττού στην εικόνα και όχι στην ουσία γίνεται πλέον αρκετά επικίνδυνη. Ειδικά όταν αφορά τις ζωές των παιδιών μας. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here