Κωνσταντινούπολη: Ξεκληρίστηκαν τρεις οικογένειες από την έκρηξη

0

Σοκαρισμένη η Τουρκία από την ισχυρότατη έκρηξη της Κυριακής (13.11.2022) στην Κωνσταντινούπολη. Οι νεκροί ανήκουν σε τρεις οικογένειες. Ανάμεσα στα θύματα κι ένα τρίχρονο κοριτσάκι.

Ξημερώματα Δευτέρας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, στον πεζόδρομο της λεωφόρου Ιστικλάλ στο Πέρα, στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης και ανακοίνωσε ότι ο άνθρωπος που άφησε τη βόμβα μέσα στον κόσμο, έχει συλληφθεί.

Δεν είπε αν πρόκειται για τη γυναίκα, με το παντελόνι παραλλαγής και τη μαύρη μαντίλα που φέρεται να είχε καθίσει 45 λεπτά σε παγκάγκι της Ιστικλάλ πριν πυροδοτήσει τη βόμβα και σκοτώσει έξι ανθρώπους και τραυματίσει άλλους 81. Τα τουρκικά ΜΜΕ, πάντως, είναι σίγουρα ότι η γυναίκα είναι που έχει συλληφθεί. Η φωτογραφία της είχε δοθεί στη δημοσιότητα από το απόγευμα της επίθεσης και την είχαν παρουσιάσει ως κόρη Κούρδου μαχητή που σκοτώθηκε τη δεκαετία του ’90. Εκτός από τη γυναίκα έχουν συλληφθεί και περισσότερα από 20 άτομα.

Συγχρόνως, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, οι τουρκικές αρχές φρόντισαν ήδη να “ξηλώσουν” (!) τα παγκάκια στη λεωφόρο Ιστικλάλ! 

Οι έξι νεκροί της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη ανήκουν σε τρεις οικογένειες. Δυο άνθρωποι από κάθε οικογένεια σκοτώθηκαν από την έκρηξη στη λεωφόρο Ιστικλάλ, το δρόμο της Κωνσταντινούπολης όπου καθημερινά περπατούν περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι. Την τραγική είδηση μετέδωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Ρατζίπ Σοϊλού. Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα κοριτσάκι τριών ετών, που σκοτώθηκε μαζί με τον μπαμπά του…  

Ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης άλλα δυο κορίτσια, ένα 9χρονο και ένα 15χρονο. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here