Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών: Υπό έξωση το ιστορικό αθλητικό σωματείο καταγγέλει ο Δημ. Σύμβουλος Κώστας Παπακώτσης

0

Με συγκινητικές αλλά και ουσιαστικές αναφορές ο Κώστας Παπακώτσης, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, θέτει ερώτημα προς τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, για την τυχη του γηπέδου του Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών από το οποίο το ιστορικό σωματείο της πόλης μας κινδυνέυει με έξωση.

Η επιστολή του κ. Κώστα Παπακώτση αναφέρει τα εξής:

Πριν από αρκετές δεκαετίες, οι πρώτοι κάτοικοι του Κόκκινου Μύλου, άνθρωποι του μόχθου και του αγώνα, αναζητώντας μια υγιή διέξοδο για τους ίδιους και τα παιδιά τους, διαμόρφωσαν έναν χώρο με προσωπική εργασία και μεράκι σε γήπεδο  ποδοσφαίρου , εν συνεχεία  ίδρυσαν  Αθλητικό σωματείο ποδοσφαίρου , η σημερινή ονομασία του είναι « Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών». 

Το σωματείο αγαπήθηκε από την τοπική κοινωνία και ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ δυνάμωσε και ένταξε στους κόλπους του εκατοντάδες παιδιά κάθε ηλικίας που έκαναν προπονήσεις και λάμβαναν μέρος σε αγώνες της τοπικής κατηγορίας, σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Παπακώτσης

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας  ιδιώτης ο οποίος διεκδίκησε τη γη που φιλοξενούσε τις εγκαταστάσεις του σωματείου και κατόπιν δικαστικών προσφυγών, δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο, απαιτώντας την απομάκρυνσή τους. Εναλλακτικά, πρότεινε να του δοθεί άλλη έκταση στις Αχαρνές ώστε να αποζημιωθεί.

Το θέμα προκάλεσε αναστάτωση όχι μόνο στον κόσμο του σωματείου αλλά και στην τοπική κοινωνία η οποία επί σειρά ετών εμπιστεύεται τα παιδιά του σ΄αυτό, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό κοινωνικό ρόλο στον υγιή προσανατολισμό της νεολαίας που δεν είναι εν προκειμένω άλλος , από τον αθλητισμό.

Στην περιοχή δεν υπάρχει κανένας άλλος οργανωμένος αθλητικός χώρος και εάν η Δημοτική Αρχή δεν μεριμνήσει άμεσα για την εξεύρεση λύσης, κινδυνεύει να χαθεί αυτή η ιστορική κυψέλη που συντελεί στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τόπου και των κατοίκων της. Κινδυνεύει να χαθεί μια ζωογόνος ανάσα σε μια γειτονιά, που ελλείψει άλλων υποδομών λόγω της διαχρονικής αδράνειας των δημοτικών αρχών, την χρειάζεται ακόμα πιο πολύ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, και επειδή ο χρόνος που περνά είναι εις βάρος των κατοίκων και του αθλητικού σωματείου , 

ερωτάται ο κύριος Δήμαρχος Αχαρνών :

Τι προτίθεται να πράξει στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του προβλήματος, και προς όφελος του Αθλητικού Σωματείου Ποδοσφαίρου «Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών» , της τοπικής κοινωνίας και κυρίως του πιο υγιούς και πολύτιμου μέρους της: Της νεολαίας της.

Αναμένω με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τις απαραίτητες απαντήσεις από την διοίκηση του Δήμου Αχαρνών προκειμένου να ενημερωθούμε άπαντες ως προς το ζήτημα αυτό, ζήτημα του οποίου η αντιμετώπιση κρίνεται αναγκαία, 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here