Παραιτούνται : Μίχας, Νίκας, Μπούκη,Ορφανίδης

0

Σε λιγότερο από έναν χρόνο έχουμε εκλογές και σιγά σιγά ξεκινούν οι διαδικασίες που έχει θεσπίσει ο νέος εκλογικός νόμος. Ο νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση αναφέρει, ότι οι προεδροι ή διευθύντοντες σύμβουλοοι οι οποίοι δεν είναι αιρετοί πρέπει να παραιτηθούν, μέχρι 31/12/2022 από τις θέσεις τους ΑΝ θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα για Δημάρχους όπως ο Βρεττός, που εκλεχτήκαν οριακά και με πολύ λίγους δημοτικούς συμβούλους, εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού τους στον πρώτο γύρο.

Η παραπάνω διάταξη δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό, αφού λογω αυτού του χαμηλού ποσοστού, είχε αναγκαστεί να έχει ορίσει Προέδρους ή Διευθύνοντες Συμβούλους μη εκλεγμένους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του.

Αυτοί είναι ο Γιάννης Μίχας Διευθύνων Συμβουλος στην Αναπτυξιακή Αχαρνών, η Μαρία Μπούκη Πρόεδρος στην Αρωγή και Γιάννης Νίκας Πρόεδρος στην ΔΗΚΕΑ. ‘Ολοι τους ήταν υποψήφιοι με την παράταξη Βρεττού αλλά κανείς δεν εξελέγει. Είναι επίσης ο Μπάμπης Ορφανίδης, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι παραπάνω θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί, αν ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Δεν τίθεται φυσικά θέμα αν θέλουν.

Ρητορικό είναι το ερώτημα. Καίγονται, όπως θα έλεγε και ο λαός για να να κατέβουν και να εκλεγούν.

Ο Σπύρος Βρεττός πρέπει σε αυτή τη χρονική στγμή να βρει τη λύση για να οριστούν αντικαταστάτες των παραπάνω από την 1η Ιανουαρίου ως τις εκλογές.

Τα σενάρια είναι τα παρακάτω:

Σενάριο 1: Κάποιος από αυτούς δεν παραιτείται, παραμένει πρόεδρος και δεν κατεβαίνει στις εκλογές. Αλλά ποιος του λέει ότι μετά τις εκλογές που θα αλλάξουν οι συσχετισμοί αυτός θα παραμείνει πρόεδρος ακόμα και αν επανεκλεγεί ο Βρεττός; Οπότε μάλλον ξεχάστε αυτό το σενάριο. ( Ίσως ο Μίχας για να κρατήσει τη θέση, κάνει αυτήν την παραχώρηση, ο Νίκας από την άλλη αποκλείεται, γιατί έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον κουμπάρο του και πρέπει να τους λήξει)

Σενάριο 2: Ο Βρεττός προτείνει σε Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις διοικήσεις των εταιριών προκειμένου να τους ρίξει το τυράκι με το μισθό και να τους κατεβάσει. Το κάνει ήδη αλλά τρώει πόρτα. Δεν μπαίνουν προς το παρόν στη φάκα. Ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση επιχειρήσεων που έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια αμφισβητούμενη οικονομική διαχείριση. Μάλλον κορόιδα ψάχνει αλλά δύσκολα θα τα βρει. Αν και στο Μενίδι ζούμε και τα έχουμε δει όλα.

Σενάριο 3: Βρίσκει ανθρώπους μαριονέτες που δεν ενδιαφέρονται να κατέβουν για δημοτικοί σύμβουλοι. Δυσκολο σενάριο αλλά για ένα μισθό άλλοι πουλάνε τη μάνα τους. Θα τους φωνάζουν και προέδρους στο δρόμο και θα γυρνάνε να απαντήσουν γεμάτοι περηφάνια.

Σενάριο 4: Να αναλάβουν τη διοίκηση νυν αντιδήμαρχοι. Το σενάριο δύσκολο είναι κι αυτό αφού δεν θα δικαιούνται επιπλέον μισθό.

Σενάριο 5: Να τα αναλάβει όλα ο Βρεττός σαν δήμαρχος που είναι και να είναι Πρόεδρος και σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Δεν έμεινε πολύς καιρός και ο Βρεττός πρέπει να βρει λύση. Η ΔΗΚΕΑ και η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ είναι καυτές πατάτες και όσοι αναλάβουν θα διατρέξουν μεγάλους κινδύνους να έχουν τρεχάματα. Η Αρωγή είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Στον επόμενο 1,5 μήνα θα πρέπει να έχουν ληφθεί αποφάσεις και να φανεί ποιο από τα παραπάνω σενάρια θα επαληθευθεί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here