Κοινωνικό φροντιστήριο: Πως πετάνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο δρόμο με πρόσχημα την κοινωνική ευαισθησία

0


Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αχαρνών. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο προετοιμαζόταν σχεδόν 3 χρόνια για τα οποία πληρώνει η ΔΗΚΕΑ ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο στην οδό Παγκάλου που φτάνει τις 21.600 ευρώ. Στο ίδιο κτιριο στεγάζεται και η Αναπτυξιακή Εταιρία Δήμου Αχαρνών η οποία πληρώνει άλλο νοίκι.

To ενοικιο της ΔΗΚΕΑ για το Κοιν. Φροντιστηριο. Στο ιδιο κτιριο πληρτώνει άλλο ενοίκιο η Αναπτυξιακή

Η δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου ειδικά σε μια πόλη όπως το Μενίδι με μεγάλο αριθμό οικογενειών που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Σε αυτή την ανάγκη ο Δήμαρχός Σπύρος Σπύρος Βρεττός μαζί με τον στενότερο συνεργάτη όλα αυτά τα χρόνια Γιάννη Νίκα, Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ είδαν μια μεγάλη ευκαιρία.

Μεγάλη ευκαιρία για δημιουργία δαπανών, εξόδων κάθε λογής με το πρόσχημα της δημιουργίας μιας αναγκαίας δομής.
Το δίδυμο Βρεττού – Νίκα νοίκιασε κτίριο στο οποίο θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Βρεττός – Νίκας, αχώριστοι


Αυτό όσο κι αν ψάξαμε δεν το έχει κάνει κανένας άλλος δήμος στην Ελλάδα. Διαβάστε τι κάνουν οι άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα:
Ο Δήμος Ιλίου, ένας από τους δυναμικότερους και οικονομικά εύρωστους δήμους, το Κοινωνικό Φροντιστήριο το λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στο 1ο ΓΕΛ Ιλίου, δηλαδή σε ένα σχολικό κτίριο.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, δήμος με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο 3ο Λύκειο της πόλης.

Ο Δήμος Βύρωνα διεξάγει τα μαθήματα στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα (οδ. Γεννηματά / Μυρακτής).

Ο παραλιακός Δήμος Αλίμου ενημερώνει ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα στεγάζεται και φέτος σε σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου).

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Το αξεπέραστο δίδυμο Βρεττού – Νίκα σκαρφίστηκε ακόμα κάτι πιο έξυπνο. Τα μαθήματα δεν θα τα διδάσκουν καθηγητές της πόλης μας εθελοντικά όπως επίσης κάνουν σε άλλους Δήμους.

Τα μαθήματα τα έχει αναλάβει μια εταιρία η οποία προσλαμβάνει καθηγητές. Φυσικά η εταιρία αμοίβεται αδρά όπως δείχνουν και οι σχετικές αναθέσεις. Συγκεκριμένα μόνο για τους 3 μήνες λειτουργίας Οκτώβριο – Δεκέμβριο η εταιρία που της έγινε ανάθεση θα λάβει 75.000 ευρώ. Σκεφτείτε εσείς με πόσα χρήματα θα βγει ολόκληρη η χρονιά!

Τα έξοδα στην εταιρία που θα αναλάβει την λειτουργία του Φροντιστηρίου μόνο για 3 μήνες!

Οι άλλοι δήμοι στηρίζουν τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στην εθελοντική προσφορά. Διαβάστε και βγάλτε εσείς τα συμπεράσματα:

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου εντάσσεται στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης Ηρακλείου και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών και διοικητικών στελεχών, με σκοπό την πρόσθετη διδακτική υποστήριξη μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ανήκουν σε άπορες ή οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Το αξεπέραστο δίδυμο Βρεττού – Νίκα σκαρφίστηκε ακόμα κάτι πιο έξυπνο. Τα μαθήματα δεν θα τα διδάσκουν καθηγητές της πόλης μας εθελοντικά όπως επίσης κάνουν σε άλλους Δήμους.

Ο Δήμος Ελευσίνας σε μία προσπάθεια να κρατήσει ψηλά την ποιότητα ζωής των μαθητών της πόλης μας, θα συνεχίσει για 8η χρόνια τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Ελευσίνας και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Ιλίου μας ενημερώνει ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Ιλίου για την ανάπτυξη της κοινωνικής προσφοράς του και βασίζεται στην αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς εκπαιδευτικών για παροχή δωρεάν μαθημάτων.

Ο «φτωχός» Δήμος Γλυφάδας επίσης αναφέρει ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο, διδάσκουν αξιόλογοι εθελοντές καθηγητές.

Τα παραδείγματα είναι άπειρα και δυστυχώς δείχνουν ότι η σημερινή διοίκηση Βρεττού έχει βάλει σκοπό να «αξιοποιήσει» όλους τους οικονομικούς πόρους του Δήμου δήθεν παρέχοντας υπηρεσίες.

Πολλοί επίσης από τους Δήμους όχι μόνο δημιουργούν κοινωνικά φροντιστήρια με εθελοντική προσφορά, αλλά έχουν εξασφαλίσει όλα τα κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ ενώ ο Δήμος Αχαρνών πληρώνει από τα δικά του χρήματα.

Αλλά εμείς θα κάνουμε ακόμα ένα ερώτημα. Με ποιο δικαίωμα ο Δήμος Αχαρνών δημιουργεί μια επιχείρηση η οποία είναι ανταγωνιστική προς άλλες ίδιες επιχειρήσεις στην πόλη. Ένα φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών απέναντι στα φροντιστήρια επιχειρηματιών που πασχίζουν να τα κρατήσουν ζωντανά.

Με τόσα καταγεγραμμένα έξοδα για μια δομή που την «προετοίμαζαν» 3 χρόνια υπάρχει ένα ερώτημα. Αφού ήθελαν να ξοδέψουν με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρήματα γιατι δεν ήρθαν σε συμφωνία με τα φροντιστήρια της πόλης για να πληρώνουν για τα παιδιά των οικογενειών που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα;

Θέτουμε ερωτήματα που αφορούν την τσέπη μας και τον δημοτικό κορβανά. Όλα αυτά δεν θα τα διαβάσετε πουθενά.
Το γιατί δεν τα διαβάζετε πουθενά αλλού θα σας το αναλύσουμε σε επόμενη αποκαλυπτική δημοσίευση. Μόνο στο iaxarnes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here