Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Μια τεράστια δίκη σε μια ασφυκτικά μικρή αίθουσα

0

Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, με θύματα 104 ανθρώπους και 30 εγκαυματίες. Η μικρή αίθουσα του κτιρίου 9 στην οποία ξεκίνησε η δίκη, δεν μπορούσε να χωρέσει τους περισσότερους από 200 μάρτυρες της υπόθεσης, τους δικηγόρους και τους δημοσιογράφους.

Από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 200 μάρτυρες, αλλά και συγγενείς των θυμάτων, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, ενώ στην κεντρική πύλη των δικαστηρίων είχαν τοποθετήσει ένα πανό που έγραφε “104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση”.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πολλοί δικηγόροι φώναζαν από τα παράθυρα: “Ντροπή! Διακόψετε να βρεθεί άλλη αίθουσα, σας μιλάμε από τα παράθυρα!”. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε από έδρας στο όρθιο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων

Στη συνέχεια, αφού η δίκη μετακινηθεί σε άλλη αίθουσα εντός της πρώην σχολής Ευελπίδων θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα συγγενείς των θυμάτων για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και έπειτα θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία.

Η δίκη διακόπηκε για τις 7 Νοεμβρίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here