Το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων βιώνει μέρες υποβάθμισης

0
ΠΚΘ

Είναι γνωστό ότι την περίοδο που οι Θρακομακεδόνες ήταν ανεξάρτητος Δήμος το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων ήταν φάρος πολιτισμού με φήμη που είχε φτάσει πολύ μακριά, πέρα από τα σύνορα της μικρής τότε πόλης. Η προσφορά του στον πολιτισμό και τις τέχνες ήταν η αιτία που παρέμεινε ξεχωριστό νομικό πρόσωπο και μετά τη συνένωση των δύο δήμων το 2011.

Από τότε ξεκίνησε η υποβάθμιση και η υποχρηματοδότηση του.

Σήμερα το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων βιώνει τον απόλυτο μαρασμό. Ο Δήμος Αχαρνών ενώ έχει βρει τον τρόπο να κάνει λαϊκά πανηγύρια σε κάθε γειτονιά  δεν έχει βρει τον τρόπο να χρηματοδοτήσει το Πνευματικό Κέντρο.

To Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων σε εποχές που γνώριζε την ακμή

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Θρακομακεδόνων με δήλωση του Προέδρου του κ. Γιώργου Κωτσιανά αναφέρει τα εξής πολύ χαρακτηριστικά της κατάστασης που βιώνει το Πνευματικό Κέντρο, μετά από συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου:

“Η συνεχής υποβάθμιση της λειτουργίας του Πνευματικού μας Κέντρου, ελλείψει ουσιαστικής Διοίκησης και Προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας των τμημάτων ζωγραφικής κ.λ.π, όπως ειπώθηκε από μέλος της Διοίκησης, λόγω της χρονίζουσας από το καλοκαίρι απαιτούμενης ανακατασκευής του επικίνδυνου δαπέδου της κεντρικής Αίθουσας.

Επειδή γενικότερα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την λειτουργία και την ασφάλεια του Πνευματικού μας Κέντρου, που αποτελούσε ανέκαθεν κορωνίδα της Κοινότητάς μας, αποφασίσθηκε να σταλεί επιστολή προς τους υπεύθυνους και τον Δήμο Αχαρνών σε σχέση με τα ανωτέρω ζητήματα, καθώς και για την άμεση εύρεση λύσης της στέγασης του ΚΑΠΗ, με σκοπό να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.

Αποφασίσθηκε η αποστολή σχετικής επιστολής στην ΔΗΚΕΑ και στον Δήμο Αχαρνών.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here