Ο φωτογράφος, ο δήμαρχος και η αγωνία του…

0

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε έναν αγώνα δρόμου και ενημερώσεων  από τους δύο  μέχρι σήμερα υποψηφίους δημάρχους, για τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Ο  Χρήστος Ηλιάδης, κάνει μια καθαρή κίνηση και όλοι καταλαβαίνουν που το πάει και γιατί: θέλει να δείξει ξεκάθαρα, ότι έχει μπει στο στίβο και ήδη κινείται με ταχύτητα και ένταση! Απλό, ξεκάθαρο, να μην πούμε και «αναμενόμενο».  Πέρα από το ότι έχει παρουσιάσει – ήδη – υποψηφίους που είναι σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι, δημιουργεί την αίσθηση ότι κινεί ένα ρεύμα ο ίδιος και πετυχαίνει τους στόχους του. Αν συνεχίσει έτσι, θα το δείξει το άμεσο μέλλον.

Ο  Χρήστος Ηλιάδης, δημιουργεί την αίσθηση ότι κινεί ένα ρεύμα ο ίδιος και πετυχαίνει τους στόχους του. Αν συνεχίσει έτσι, θα το δείξει το άμεσο μέλλον

Ο Σπύρος Βρεττός όμως, να θυμίσουμε ότι εκτός από υποψήφιος (Για τις εκλογές του 2023) σήμερα, είναι «ο Δήμαρχος» και ο ίδιος διαφημίζεται σαν ο καλύτερος από όσους πέρασαν τελευταία! Ποιά ανάγκη έχει να ακολουθεί με τον ίδιο τρόπο επικοινωνιακά τον Χρήστο Ηλιάδη, παρουσιάζοντας και αυτός υποψηφίους με το ψηφοδέλτιό του; Ακούγεται μάλλον λίγο απλοϊκό, αλλά είναι σαν να λέει καθημερινά «Μην βλέπετε ότι μου πήρε κάποιους… Δείτε τι νέο αίμα έχω κι΄εγώ. Ήμουν, είμαι και θα είμαι»!

Πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς, αλλά όχι και… πάρα πολλά. Ειδικά, όταν όλοι οι «νέοι» υποψήφιοι του Βρεττού, δεν είναι περιπτώσεις που μπορούν να κάνουν σημαντική αίσθηση και μάλλον αποτελούν «τοποθέτηση» παρά «επένδυση». Θα περίμενε κανείς από τον Δήμαρχο, να καταφέρει να πλαισιωθεί με νέα στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που να έχουν σημαντική προσωπική διαδρομή και παρουσία στα κοινά, με οποιοδήποτε τρόπο.

Ολοι οι «νέοι» υποψήφιοι του Βρεττού, δεν είναι περιπτώσεις που μπορούν να κάνουν σημαντική αίσθηση και μάλλον αποτελούν «τοποθέτηση» παρά «επένδυση»

Αλλά κάτι τέτοιο δε φαίνεται να γίνεται. Αντίθετα, βλέπουμε ανθρώπους που αγωνιούν να φωτογραφηθούν δίπλα στον Δήμαρχο, όπως ο Κώστας Ρούσσας,  πρώην Πρόεδρος του ΔΣ (επί Δημαρχίας Κασσαβού),  δημιουργώντας στην πραγματικότητα έντονη την αίσθηση της στασιμότητας και της αγωνίας της Δημοτικής αρχής να δείξει προεκλογική ανανέωση.

Αυτή η αγωνία, εξηγείται από το γεγονός ότι αρκετοί από τους υποψηφίους του που δεν κατάφεραν να εκλεγούν το 2019, στρέφονται στον Ηλιάδη, ενώ οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι αρκετοί ακόμα, που δηλώνουν «δυσαρεστημένοι» και… το σκέπτονται προς τα πού θα επιλέξουν.

Το επόμενο διάστημα, θα δούμε πολλά. Κάποια θα φέρνουν γέλιο και κάποια θα έχουν και μπόλικο δάκρυ. Θα χρειαστεί να προμηθευτείτε μεγάλες ποσότητες ποπ κορν για την «οθόνη» του έργου που θα έχει να κάνει με τις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Το ενδιαφέρον θα είναι αμείωτο μέχρι το τέλος. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here