Σεισμός 5 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κοντά στην Ιτέα -Έγινε αισθητός και στις Αχαρνές

0

Ισχυρός σεισμός με επίκεντρο τον Κορινθιακό σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα που ξύπνησε και τους κατοίκους των Αχαρνών, οι οποίοι έχουν μια αυξημένη ευαισθησία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική και είχε εστιακό βάθος 13.3 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του είναι 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας. Η αρχική εκτίμηση της σεισμικής δόνησης ήταν 4.9 Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση έγινε επίσης ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αττικής, αλλά και της Πελοποννήσου.

Μετά τον σεισμό 5 ρίχτερ, σημειώθηκαν αρκετές μικροδονήσεις της τάξης του 1-1,3 Ρίχτερ. Μάλιστα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τονίζει πως οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί στην περιοχή είναι αρκετά ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην καταγράφονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα.

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η περιοχή του Κορινθιακού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή
Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε σε ανάρτησή του: «Δυνατός σεισμός μεγέθους 5,1 στον Κορινθιακό κόλπο στις 1.02 περίπου 12 χλμ νότια της Δεσφίνας. Έντονα αισθητός και στην Αττική. Η περιοχή του Κορινθιακού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η εικόνα δε δείχνει επίκεντρα, αλλά τις τοποθεσίες στις οποίες αναφέρθηκε ότι έγινε αισθητός».

Πηγή: iefimerida.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here